WikiLeaks captează atenţia în continuare; de data aceasta, în domeniul bancar

Rudolf Elmer, fost bancher elveţian, i-a înmânat fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, două CD-uri care conţin numele unor clienţi care au încercat să scape de Fisc, relatează AFP şi AP, preluat de AGERPRES.
Rudolf Elmer, care a lucrat opt ani pentru bancă în Insulele Cayman, un paradis fiscal din Caraibe, a spus că “vrea să aducă la cunoştinţa publicului practicile ascunse legate de conturile offshore”.

Fostul bancher i-a înmânat CD-urile unui Julian Assange zâmbitor, la clubul de presă internaţional Frontline din Londra, care l-a găzduit pe fondatorul WikiLeaks timp de câteva săptămâni înainte de arestarea sa.

“Sunt aici pentru a-l susţine”, a declarat în faţa ziariştilor Julian Assange, cu prilejul unei acestei rare apariţii în public de la inculparea lui pentru infracţiuni sexuale în Suedia.

Vor fi necesare mai multe săptămâni pentru publicarea informaţiilor bancare, după verificarea lor de către site-ul WikiLekas, a precizat Assange.

Fostul bancher nu a dezvăluit luni nici numărul, nici numele persoanelor suspectate de evaziune fiscală. El a declarat însă duminică pentru ziarul elveţian Sonntag că în jur de 40 de oameni politici şi de miliardari din SUA, Elveţia, Germania şi Marea Britanie s-ar afla pe liste.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles