Ursus Breweries închide fabrica din Cluj-Napoca

Producătorul de bere Ursus Breweries a anunţat că îşi va închide fabrica din Cluj-Napoca, ca urmare a scăderii pieţei autohtone a berii şi a costurilor de operare ridicate ale acestei facilităţi, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit ziarului Ziua de Cluj, citat de Hotnews,  150 de oameni vor fi concediaţi în urma acestei decizii.

Oficialii Ursus Breweries au precizat, potrivit HotNews.ro, că numărul final al persoanelor disponibilizate depinde de “măsura în care ofertele pe care le avem pentru angajaţi vor fi acceptate, inclusiv de finalizarea procesului de relocare al personalului pentru care am putea avea alte oportunităţi”.

Reprezentanţii companiei mai arată că producţia fabricii din Cluj-Napoca va fi relocată în celelalte unităţi de producţie ale grupului, iar în vara anului viitor va deschide o mini-facilitate de producţie în locaţia actuală a fabricii, care va produce specialităţi de bere Ursus şi va acoperi cererea din Cluj.

“Motivele principale care stau la baza acestei intenţii sunt că fabrica de bere din Cluj are costurile de operare cele mai mari dintre toate facilităţile de producţie ale companiei şi este localizată în centrul oraşului, ceea ce o face mai dificil de administrat din punct de vedere logistic. Capacitatea actuală de producţie a Ursus Breweries în cele 4 fabrici de bere din România este mai mare decât poate susţine evoluţia pieţei, în contextul economic existent”, se mai arată în comunicatul companiei.

Sursa: Hotnews

What Next?

Related Articles