Un jurnalist american şi trei gărzi de corp au dipărut în Congo

Congo

Congo

Un jurnalist de origine americană şi trei bodyguarzi congolezi au dispărut într-o rezervaţie naturală din regiunea estică a Republicii Democratice Congo, la numai o zi după ce un grup de rebeli a atacat un post de securitate.

Poziția jurnalistul american încă nu a fost identificată, dar se ştie despre acesta că ar fi călătorit împreună cu alţi trei jurmalişti de origine europeană si cu paisprezece gărzi de corp. Grupul a pornit într-o drumeţie în pădurea din zona estică, la aproximativ 25 de mile de cel mai apropiat oraş.

De menţionat că din cei 17 dispăruţi, cei doi jurnalişti europeni şi 11 dintre agenţii de securitate au fost găsiţi, dar jurnalistul american şi restul gărzilor rămân de negăsit.

Cât despre atacatori, se ştie că aceştia erau membri ai grupului de rebeli local, denumit Simba, in schimb nu se ştie care este motivul care stă in spatele atacului propriu-zis. Partea estică din Congo, bogată în resurse naturale, este împânzită de rebeli locali care intră frecvent în conflicte cu forţele guvernamentale.

 

Ovidiu Lăpuşte, InfoMondo

sursa: New York Times

 

What Next?

Related Articles