UE intenţionează să impună noi sancţiuni Crimeii

Ucraina, Rusia, Crimeea. foto timpulmd

Ucraina, Rusia, Crimeea. foto timpulmd

Sancţiunile impuse Crimeii de către UE expiră în luna iunie.
“Acestea vor fi prelungite, chiar dacă o decizie în acest sens încă nu a fost luată”, a declarat un înalt reprezentant al UE.
“Luni,23 mai,în cadrul reuniunii miniştrilor de Externe ai UE va fi examinat acest subiect. Poziţia europeană privind sancţiunile aplicate la adresa Crimeii este una foarte clară. Va veni momentul în care se va lua o decizie în acest sens pentru că situaţia din Crimeea nu s-a schimbat, nu a fost redată suveranitatea Ucrainei asupra Crimeii. Sancţiunile trebuie să rămână în vigoare. Decizia nu a fost încă luată în acest sens, dar toate declaraţiile făcute de statele membre se îndreaptă în aceeaşi direcţie”, a declarat un oficial al UE, citat de RIA NOVOSTI, preluat de www.rosbalt.ru şi AGERPRES.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident s-au deteriorat din cauza situaţiei din Ucraina.

Statele membre UE au aplicat iniţial sancţiuni individuale împotriva unor persoane fizice, care funcţionează până la 15 septembrie 2016.

Măsurile sectoriale restrictive, care se referă la toate sectoarele economiei, sunt valabile până în data de 31 iulie, iar sancţiunile aplicate împotriva Crimeii sunt valabile până în data de 23 iunie.
În replică, Rusia a redus importurile la produsele alimentare provenite din statele care au aplicat sancţiuni împotriva Rusiei şi Crimeii. În luna iunie 2015, Rusia a prelungit sancţiunile aplicate la adresa UE  până pe 5 august 2016.www.rosbalt.ru

www.rosbalt.ru, RIA NOVOSTI, AGERPRES

What Next?

Related Articles