SUA consideră că Iranul rămâne principalul sponsor al terorismului

Kobani Map sursa CNN

Kobani Map sursa CNN

Terorismul, un fenomen global arhicunoscut a început să scadă în proporţii anul trecut. Totuşi, potrivit unor rapoarte ale Departamentului de Stat al U.S.A , Iranul continuă să sprijine terorismul de la distanţă prin organizaţii extremiste precum Hezbollah şi prin promovarea continuării conflictelor din Siria, Irak şi Yemen.

Coordonatorul pentru contra-terorism al Departamentului de Stat, Justin Siberell a declarat că ameninţările există în continuare sub forma de “grupări Al-Qaeda active” şi “Iranul care rămâne în continuare statul sponsor principal al terorismului global”. Donald Drump a fost cu ochii pe Iran în ultima perioadă, şi a criticat dur pactul internaţional care priveşte programul nuclear al Iranului, pact pe care administraţia Obama l-a susţinut. Marţi, Casa Albă a anunţat că vor urma mai multe sancţiuni asupra Teheranului.

Intrebat despre sancţiunile pe care S.U.A. le-a pus călătorilor din ţările de conflict, Siberell a răspuns ca S.U.A. vrea să fie sigură că aceste ţări au capabilităţile necesare pentru a se ocupa şi a opri grupările teroriste. Acesta a declarat şi că ISIS au fost responsabili pentru cele mai multe atacuri în ultimii ani, şi rămâne în continuare cea mai puternică şi complexă organizaţie teroristă, mediul online şi platformele sociale fiind principala metodă de recrutare a acestora. În Yemen, Al-Qaeda rămâne o organizaţie puternică şi principala ameninţare.

 

Ovidiu Lăpuşte, InfoMondo

sursa: CNN

 

What Next?

Related Articles