STRATFOR atacată de hakeri

Stratfor un centru de analiza de prima marime

Într-un comunicat, centrul de analiză politico-militară şi de intelligence, privat, STRATFOR, îşi anunţă abonaţii că site-ul instituţiei a fost atacat de hakeri.

Grupul de piraţi informatici Anonymous a anunţat că a piratat agenţia de analiză Stratfor, obţinând emailurile şi datele de pe cardurile de credit ale clienţilor ei.

Hackerii au postat pe Twitter un link către lista clienţilor Stratfor, inclusiv Departamentul american al Apărării, forţele terestre şi aeriene, alte agenţii publice, subcontractori din sectorul de securitate şi giganţi din domeniul ITC ca Apple sau Microsoft.

Ei au postat de asemenea imagini prezentate drept chitanţe ale unor donaţii către organizaţii de caritate utilizând conturile clienţilor Stratfor. Una dintre aceste plăţi, în valoare de 494 de dolari, ar fi fost făcută ONG-ului CARE cu bani de la ministerul american al Apărării şi a afectat un fond destinat achiziţionării de rechizite şcolare pentru elevi săraci.

În total, hackerii afirmă că au obţinut informaţii bancare de la 90.000 de clienţi, utilizate în operaţiuni de peste un milion de dolari.

Agenţia a admis că a fost ţinta unui atac informatic ce a avut ca rezultat publicarea pe internet a unei liste cu instituţii aflate printre clienţii Stratfor.

Anonymous s-a făcut cunoscut prin numeroase atacuri informatice în întreaga lume. În august, site-ul Ministerului sirian al Apărării a fost piratat în semn de protest faţă de reprimarea mişcării de contestare a regimului.

sursa: STRATFOR; AGERPRES

What Next?

Related Articles