Spania şi Italia reiau angajările

Chiar dacă în ultimii doi ani, ţările preferate ale românilor pentru angajare au devenit Germania, Marea Britanie sau Franţa, se pare că Spania, urmată de Italia, îşi reven din criză începând din acest an.
Potrivit ultimelor calcule ale Fondului Monetar Internaţional (FMI), deşi Spania a fost una dintre ţările cel mai greu lovite de criză, începând din acest an aceasta va cunoaşte revenirea economică.

Iar din 2013, potrivit unor estimări, Peninsula Iberica va înregistra o creştere economică mai accentuată decât restul zonei euro, în comparatie cu ţări precum Germania, Franţa sau Italia.

Potrivit site-ului www.incont.ro “cele mai multe locuri de muncă disponibile pentru românii care vor să se angajeze în Spania sunt în agricultură, la cules de fructe, pentru salarii cuprinse intre 800 si 1.000 de euro, sau pentru lucrători în construcţii, unde salariile ajung până la 1.400 de euro pe lună.

În domeniul turistic, se caută animatori turistici, unde salariile sunt cuprinse între 600 si 800 de euro, sau salvamari, unde câştigurile lunare se încadrează între 1.200 si 1.400 de euro.

În acest an, posturile care vor putea fi ocupate mai greu, sunt în continuare, cele pentru medici, pentru ingineri de diferite specializări, pentru profesori de formare profesională sau pentru terapeuţi.

în acelaşi timp, condiţiile de şedere pe teritoriul Spaniei au fost simplificte anul trecut, de când imigranţii care rămân şomeri pot rămâne în Peninsulă, în condiţiile în care perechea lor are un loc de muncă. Prin “pereche” se înţelege atât persoanele căsătorite, cât şi cele provenind din cupluri necăsătorite, dar care stau împreună de mai mult timp.

Italia reia şi ea angajările masive de români, în condiţiile în care în ultimii doi ani mulţi dintre aceştia au fost nevoiţi să se întoarcă în România sau sa se reorienteze catre alte tari, in conditiile pierderii locurilor de munca.

In prezent, pe site-urile de recrutare, cele mai multe oferte sunt pentru personal medical, in special asistente, cu salarii de pana la 2.500 de euro, sau medici de diferite specializari, unde salariile pot ajunge si la 5.000 de euro pe luna.

Cine vrea sa se angajeze in Italia isi mai poate gasi un job in domeniul ingrijirii de batrani, ca personal de curatenie sau in agricultura, salariile oferite osciland intre 600 si 800 den euro.

Sursa:  www. incont.ro

What Next?

Related Articles

2 Responses to "Spania şi Italia reiau angajările"

  1. mirea ionel says:

    sunt de meserie tamplar parchetar asi dori un contract in spania in domeniul constructii

  2. vreau sa imi gasesc un loc de munca in spania in constructii sau agricultura zootehnie orice cunosc foarte bine limba am experienta 10 ani am lucrat i montaje dealuniniu si pvc va multumesc pt intelegere