Şi în 2012 se menţine impozitarea suplimentară pentru mai multe case şi maşini “sofisticate”

Într-o conferinţă de presă ce a urmat şedinţei Guvernului, Emil Boc a declarat că “Executivul a aprobat menţinerea, pentru 2012, a impozitării suplimentare a persoanelor care au mai multe case, precum şi a deţinătorilor de maşini sofisticate, respectiv a căror capacitate cilindrică depăşeşte 2.000 de cm”.

“Am decis în Guvern să menţinem şi în 2012 sistemul actual de impozitare a clădirilor şi mijloacelor de transport. Altfel spus, cei care au mai multe case, mai multe proprietăţi, sau maşini sofisticate plătesc mai mulţi bani la bugetul de stat. Menţinem acelaşi regim de impozitare aşa cum a fost în 2011″, a declarat Emil Boc.

Premierul a subliniat că în legea trimisă Parlamentului impozitarea suplimentară a fost prevăzut să se aplice doar pentru anul în curs, dar Coaliţia şi Guvernul au decis menţinerea acesteia şi pentru anul viitor.

“Având în vedere limitarea în timp a aplicabilităţii prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptării Legii nr. 88/2011, se propune menţinerea şi după data de 31 decembrie 2011 a cadrului legal actual de impozitare pentru persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri şi pentru mijloacele de transport”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect care aduce modificări Codului Fiscal.

Coaliţia a discutat luni şi modificările privind obligativitatea depunerii declaraţiei unice, fiind de acord ca firmele cu o cifră de afaceri de maximum 100.000 de euro, adică aproximativ 370.000 de firme, să nu mai depună declaraţia unică lunar, ci trimestrial.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles