Sediul PRM evacuat cu circ

Hotărârea judecătorească în baza căreia reprezentanţii foştilor proprietari au venit să evacueze Partidul România Mare din clădirea în care acesta funcţionează este definitivă şi executorie conform legii.
Ca urmare executorul judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, alături de o echipă de circa 15 poliţişti, a trecut la evacuarea sediului PRM.

În timpul evacuării s-au produs altercaţii verbale, în centrul lor aflându-se Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM.

Clădirea din strada Emile Zola nr. 2 în care se află sediul PRM a aparţinut inginerului Nicolae Caranfil. Acesta a pus bazele reţelei moderne de electricitate şi gaze din Bucureşti. În plus el a fost şi cel care s-a ocupat şi de gestionarea salbei de lacuri din Capitală, ocupând, din 1930, funcţia de şef al Societăţii Generale de Gaz şi Electricitate Bucureşti, precum şi pe cea de director general al Uzinelor Comunale Bucureşti, care se ocupau cu exploatarea surselor de apă şi canalizare.

Urmaşul acestuia Andrew George Caranfil a obţinut în instanţă retrocedarea imobilului.

În hotărârea judecătorească nr. 18831 pronunţată în şedinţă publică în 30 septembrie 2010, document obţinut de MEDIAFAX, se arată că reprezentanţii reclamantului au solicitat instanţei să dispună pe calea ordonanţei preşedinţiale – o cale “de urgenţă” – evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola, având în vedere faptul că, deşi este proprietar, reclamantul nu a putut să intre în posesia bunului său “o perioadă foarte lungă de timp”.

Mai mult, din primăvara anului trecut, de când i-a fost constatat dreptul de proprietate asupra imobilului şi l-a intabulat în Cartea Funciară, reclamantul plăteşte taxe şi impozite “foarte mari la stat”, fără însă a putea folosi în vreun fel imobilul.

Un alt motiv de urgenţă este acela că urmaşul lui Nicolae Caranfil, Andrew George Caranfil, are peste 80 de ani, locuieşte în SUA, vrea să se întoarcă în ţară, dar nu are unde să locuiască, proprietatea sa din strada Emile Zola nr. 2 fiind ocupată abuziv.

Un alt motiv pentru care PRM ar trebui evacuat de urgenţă ar fi şi “prevenirea unei pagube iminente care nu s-ar putea repara”.

“Imobilul se degradează, fiind folosit în mod impropriu ca adăpost pentru câinii vagabonzi şi pentru diverse întruniri, reclamantul fiind împiedicat să-l renoveze, consolideze şi să-l pun în valoare”, reţine instanţa, citând din susţinerile reclamantului.

Urmaşul lui Nicolae Caranfil acuză totodată şi faptul că PRM “a schimbat destinaţia imobilului”, o parte din spaţiu fiind folosită “pentru activităţi de tipărire de cărţi şi ziare”.

Un alt motiv pentru care PRM a pierdut procesul cu urmaşii inginerului Caranfil îl reprezintă restanţele la plata curentului electric pentru sediul din strada Emile Zola, lucru pe care instanţa îl consideră un “aspect de natură să justifice urgenţa măsurii solicitate de proprietar”.

Avocatul Petre Marin îl însoţeşte în sediul PRM pe executorul judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, alături de o echipă de circa 15 poliţişti. “Facem inventarierea acum”, a spus Marin, adăugând că aceasta va dura până în jurul orelor 19.00-20.00.

În luna decembrie executorii judecătoreşti au încercat de asemenea evacuraea imobilului, Corneliu Vadim Tudor rezistând atunci acţiunii judecătoreşti.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles