Sankt Petersburg – trilaterală ruso-germano-poloneză despre criza din Ucraina

UE Ucraina si Rusia. foto novostimiraSankt Petersburg găzduieşte pe 10 iunie, întâlnirea trilaterală ruso-germano-poloneză. Subiectul principal de discuţie este reglementarea crizei politice din Ucraina. Acesta va fi dezbătut de miniştrii de externe rus, german şi polonez – Serghei Lavrov, Frank-Walter Steinmeier şi Radoslaw Sikorski – informează luni Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, potrivit ITAR-TASS, citat de AGERPRES.
Lavrov, Steinmeier şi Sikorski intenţionează să discute despre punerea în aplicare a acordurilor înregistrate în timpul negocierilor trilaterale din mai 2011 de la Kaliningrad, din martie 2012 de la Berlin şi din mai 2013, de la Varşovia.

Totodată, ei “vor analiza perspectivele cooperării în format trilateral, pe diverse scene internaţionale, în scopul formării unui climat general pozitiv în spaţiul euro-atlantic, aplicat la relaţiile UE-Rusia şi NATO-Rusia”, precizează MAE rus.

“O atenţie specială va fi acordată problemelor de reglementare a acutei crize politice interne din Ucraina, obiectivelor de încetare a vărsării de sânge şi de lansare reală a mecanismelor de dialog politic incluziv în această ţară”, se mai spune în comunicatul MAE rus.

Totodată, participanţii la reuniune vor discuta şi situaţia din Siria şi Afganistan, precum şi o serie de probleme internaţionale actuale.
Sursa: AGERPRES, ITAR-TASS

What Next?

Related Articles