Rusia acuză SUA şi NATO de “rusofobie agresivă”

Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov,a declarat că “SUA şi NATO au schimbat în totalitate abordarea faţă de Rusia, prin intensificarea rusofobiei agresive” şi prin acţiuni care ameninţă siguranţa naţională rusă”. “Rusia observă o schimbare fundamentală a atitudinii SUA într-o rusofobie agresivă, care a devenit baza politicilor Washingtonului faţă de Moscova”, potrivit Serghei Lavrov, citat de Sputnik, Reuters şi MEDIAFAX.

“Şi nu este vorba doar de rusofobie la nivelul discursului, ci şi de acţiuni agresive care afectează în mod real interesele naţionale ruse şi ne pun în pericol securitatea. Este vorba de apropierea Alianţei Nord-Atlantice şi a infrastructurii NATO de frontierele ruse, de transferul unor arme americane de capacităţi mari, de avioane militare NATO, de sistemele antirachetă, de elemente ale scutului antirachetă din Europa şi Asia instalate în apropierea frontierelor Rusiei sau ale aliaţilor noştri. Iar sancţiunile anti-ruse sunt manifestări chiar ostile”, a subliniat Serghei Lavrov.

Referindu-se la recenta decizie a Moscovei de a suspenda un Acord cu SUA în domeniul nuclear, Lavrov a reiterat faptul că “Rusia nu va reîncepe să utilizeze în scop militar plutoniul”, substanţă aflată sub incidenţa acestui tratat.

Sursa: www.reuters, www.sputnik.en, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles