Rusia a intrat în “linie dreaptă” pentru aderarea la OMC

Rusia si OMC.foto cseea

În sfârşit, după 18 ani, Rusia a intrat în “linie dreaptă” pentru aderarea la OMC. Ultimul obstacol – încheierea negocierilor cu Georgia –  a fost trecut. Astfel, preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, a promulgat un set de documente ce au fost semnate la 9 noiembrie la Geneva în urma discuţiilor purtate cu privire la aderarea Rusiei OMC, potrivit Interfax.

Deşi între cele 2 state a existat un conflict militar în vara lui 2008, până la urmă, autorităţile georgiene au fost mai înţelepte şi au semnat acordul.Autorităţile georgiene au negat faptul că asupra lor s-ar fi exercitat presiuni. Mai mult, preşedintele Saakaşvili a calificat aceasta drept o victorie a diplomaţiei georgiene.

Drept urmare, Ministerul georgian de Externe mai trebuie să aducă la cunoştinţa parlamentului conţinutul acestor documente şi să pună în aplicare alte activităţi prevăzute de lege în acest sens.

Potrivit lui Maxim Medvedkov, şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Geneva, Conferinţa ministerială va aproba aderarea Rusiei la OMC în 15-17 decembrie, după care Rusia va deveni membră a acestei organizaţii la jumătatea anului 2012

Sursa: Interfax, AGERPRES

What Next?

Related Articles