Românilor, vi se pregăteşte un guvern-caricatură?

Băsescu si Ungureanu, un nou premier desemnat. Vor reuşi oare cei doi să-şi mulţumească şefii? foto radiocatch

În urmă cu o zi, în încheierea editorialului în care scriam despre demisia Executivului condus de Boc, îmi exprimam teama ca nu care cumva, viitorul executiv să fie mai rău decât cel ce a guvernat în ultimii 3 ani.

Văzând lista cu miniştrii proposabili, pot spune că nu se va schimba mai nimic. Vor fi înlocuiţi, se pare, doar 4-5 miniştri: cel de la MAI, Igaş, de la Agricultură, Tabără, de la Comunicaţii, Vreme,  de la Finanţe, Ialomiţeanu şi de la Economie, Ariton.
Problema e că aceştia ar putea să fie înlocuiţi cu alţii incompetenţi, cu mai multe “bube în cap”… Excepţie ar face, poate,  doar premierul desemnat de Băsescu…

Noul premier desemnat, şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu (un tip rasat, cult şi cu mult deasupra lui Boc, cel puţin ca pregătire intelectuală) se pare că va propune un executiv gen caricatură. Încă din atitudinea pe care o are faţă de partidele din Coaliţie care “îi dau în plic” numele viitorilor miniştri .În loc să îi convoace pe liderii partidelor, bate el drumul până la uşa partidelor aflate în Coaliţia de la putere…

Programul de guvernare ar urma să fie făcut de Andrea Paul VASS, viitor ministru al economiei!? Din poziţia de fost consilier personal al primului-ministru, iată că s-ar putea să îşi vadă visul cu ochii. A tot luptat pentru funcţii în partid, la PDL, şi a cam uitat tot ceea ce ştia despre economie. În plus, în urmă cu câteva zile, presa a descoperit că este incompatibilă cu postul pe care a fost numită,în fruntea comisiei de privatizare a Hidroelectrica.

În concluzie, viitorul guvern care ar urma să fie uns, ar fi mai performant pentru Băsescu şi mult-mai rău pentru popor. Asta, dacă lista cu miniştrii proposabili va deveni reală. Oricum, mult a fost, puţin a rămas… Vom vedea deseară la orele 20, 00.

Notă: PDL a propus cică o “expresie guvernamentală nouă”, pe placul românilor… asta după spusele lui Sever Cotoi-Voinescu.

Nu trebuie uitată poziţia “apărătorilor interesului naţional” , a celor care provin din partidul format din traseişti politici (UNPR). Aceştia se vor cu aceleaşi fotolii în noul-vechi guvern. Zvonurile spun că Oprea, “ospătarul-militar în ţinută de carnaval” (care, cică a primit flit de la Băsescu când a cerut  Internele),va rămîne la Apărare şi Diaconescu, “mâţa blândă care  zgârie rău“, va fi în continuare nominalizat la Externe.

În ceea ce îi priveşte pe UDMR-işti, se pare că au rămas aceeaşi oameni pe aceleaşi locuri.

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles