România s-a opus acordării statutului oficial de candidat al Serbiei la aderarea la UE

UE si Serbia. foto neweurope

În cursul reuniunii miniştrilor Afacerilor Europene din statele UE, România a blocat adoptarea unei decizii privind acordarea  statutului de candidat pentru aderarea la UE Serbiei.

Miniştrii Afacerilor Europene din statele UE au recomandat acordarea statutului de candidat pentru aderarea la UE Serbiei, însă fără a lua o decizie formală.

“Miniştrii recomandă acordarea statutului de candidat Serbiei şi aşteaptă cu nerăbdare decizia care va fi luată de Consiliul European de acordare sau nu a acestui statut”, conform unui comunicat al UE.

“România a blocat un acord imediat”, anunţă surse diplomatice. Acordarea statutului de candidat necesită unanimitatea celor 27.

Ministrul danez al Afacerilor Europene, Nicolai Wammen, a confirmat că vor avea loc “discuţii” zilele următoare pentru aplanarea divergenţelor care persistă.

“Dar s-a degajat totuşi un consens la nivelul celor 27 pentru a se recomanda acordarea statutului de candidat Belgradului”, adaugă ministrul danez.

România exercită presiuni asupra Serbiei pentru a primi garanţii în privinţa etnicilor români, explică un diplomat, catalogând drept “o surpriză” opoziţia Bucureştiului.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "România s-a opus acordării statutului oficial de candidat al Serbiei la aderarea la UE"

  1. bogdangeorge says:

    nu inteleg cum de Romania respecta minoritatile iar alte tari isi permit sa aiba o politica de distrugere a minoritatilor.nu cumva au uitat ca sunt tratate de reciprocitae in privinta respectarii drepturilor acestor minoritati?de ce nu le respecta.?