Retorica nord-coreeană, tot mai ameniţătoare la adresa SUA

Coreea de Nord in stare de alerta. foto jurnalul

Coreea de Nord in stare de alerta. foto jurnalul

Se pare că, Coreea de Nord şi-a făcut un obicei din a ameninţa,la nivel declarativ, SUA. Astfel, în perspectiva desfăşurării unor exerciţii comune planificate de Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud, Coreea de Nord şi-a plasat trupele în alertă şi a ameninţat că va lansa “operaţiuni atroce împotriva forţelor SUA”.

Manevre navale tripartite urmau să debuteze în urmă cu o zi, în zona Peninsulei Coreea, în situaţia în care condiţiile meteo ar fi fost prielnice şi nu ar mai fi existat ameninţarea unui taifun.

La exerciţii urmează să participe submarinul american cu propulsie nucleară USS George Washington.

Situaţia în peninsulă “se tensionează din nou”, a avertizat Phenianul, care previne Washingtonul că, cu cât se vor apropia mai mult militarii de Coreea de Nord, cu atât acţiunile lor pot provoca adevărate dezastre”.
“Statele Unite vor fi în totalitate responsabile pentru adevărata catastrofă cu care se vor confrunta forţele lor”, a adăugat KCNA, recurgând la vocabularul “războinic” al regimului stalinist.
Exerciţiu este unul anual şi constă în operaţii de căutare şi salvare, de natură umanitară”, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor sud-coreene şi americane.

Un oficial de rang înalt din cadrul Apărării americane a catalogat săptămâna trecută aceste manevre tripartite drept “tot mai obişnuite”.

What Next?

Related Articles