Relaţiile chinezo-britanice vor rămâne puternice în ciuda Brexitului

Liu Xiaoming si Marea Britanie. foto fmprc

Liu Xiaoming si Marea Britanie. foto fmprc

Ambasadorul chinez, Liu Xiaoming, prezent la întâlnirea “Young Icebreakers 8th Annual Dinner” a declarat că “respectă alegerea făcută de cetăţenii englezi şi că speră ca relaţia dintre China şi Marea Britanie va rămâne puternică, că cele două ţări vor coopera pentru a rezolva probleme ce vor apărarea pe plan global.
În primul rând, China apreciează mult relaţia cu Marea Britanie. Acest lucru rămâne neschimbat, indiferent dacă Marea Britanie e sau nu e în Uniunea Europeană.

China şi Marea Britanie sunt ţări care au o influenţă puternică la nivel global.

Un parteneriat stabil şi benefic ambelor părţi nu serveşte doar intereselor fundamentale ale celor două ţări, ci şi contribuie la crearea unui mediu paşnic şi prosper, a mai spus Liu.

”Noi sperăm că indiferent de schimbările politice interne ale Marii Britanii relaţia cu China va rămâne una pozitivă.

”Observând fluctuaţiile pieţei si nesiguranţa de pe piaţa financiar-bancară, China o să fie, inevitabil, mai prudentă.Însă, pe termen lung, nu se pune problema unei colaborări mai reduse. Suntem a doua ţară si respectiv a cincea ţară cu cele mai mari economii, asta înseamnă că au foarte mult de oferit una alteia, iar potenţialul cooperării este uriaş”, a adăugat Liu.

În al doile rând, Liu a spus că, “dovada acestei relaţii economice de colaborare dintre cele două ţări o reprezintă cele două linii de zbor inaugurate in iunie între Beijing şi Manchester şi Tianjin,Chongqing şi Londra.

”Acest lucru reprezintă un semnal clar că, firmele chineze au încredere în piaţa britanică.China are o perspectivă pe termen lung şi sunt sigur că Marea Britanie va face tot ce poate pentru a întării relaţiile economice şi pentru a atrage investitori străini.

În al treilea rând, China si Marea Britanie continuă se coopereze pentru a rezolva probleme de ordin global si acest lucru nu se va schimba.China va găzdui summitul G20 în oraşul Hangzhou în luna septembrie, unde va hotărâ cu alţi membri G20 cum contribuie la îmbunătăţirea economiei mondiale.

”De asemenea, sperăm că Marea Britanie şi China vor coopera în rezolvarea problemelor stringente existente la nivel mondial, precum dezvoltarea durabilă, anti-terorismul, combaterea corupţiei etc.

Sursa: europe.chinadaily.com

What Next?

Related Articles