R. Moldova – premierul a cerut demiterea Procurorului General, a directorului Serviciului de Informaţii şi a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare

Vlad Filat. premierul R. Moldova. foto filat.md.

Premierul R. Moldova, Vlad Filat, a cerut în plenul parlamentului demiterea Procurorului General, a directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, potrivit AGERPRES.

Filat a prezentat un raport privind tentativele de preluare frauduloasă a acţiunilor unor bănci din vara acestui an.

El i-a acuzat pe conducătorii celor trei instituţii că au reacţionat lent în gestionarea situaţiei respective, “ceea ce dă dovadă de incompetenţă sau de complicitate”. El a mai declarat că aceste atacuri au fost pregătite din timp, iar în spatele lor se află persoane care au interese în domeniul bancar şi s-au aflat în spatele unor atacuri similare şi în trecut.

Vlad Filat a mai spus că “a greşit atunci când, la formarea Alianţei pentru Integrare Europeană (30 decembrie 2010), a permis ca cele mai importante instituţii din domeniul de forţă să ajungă în mâna unui singur partid” (Partidul Democrat, n.red). El a mai declarat că scopul său nu este “păstrarea cu orice preţ a Alianţei, ci respectarea angajamentelor asumate”.

Şeful guvernului de la Chişinău a propus înfiinţarea unei comisii speciale a parlamentului care să stabilească modul în care vor fi numiţi noii conducători ai celor trei instituţii. Totodată, el a cerut ca aceste instituţii “să fie depolitizate definitiv”.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles