Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu şi ofiţer SRI reţinuţi de DNA

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu şi ofiţerul SRI reţinuţi de DNA pentru fapte de corupţie vor fi cercetaţi în stare de libertate. Aceasta, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins, pe 22 octombrie, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor doi.

Florin Apostu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu şi un ofiţer SRI din Sibiu, Tiberiu Popescu, au fost reţinuţi în urma unei anchete a DNA, pentru fapte de corupţie, respectiv luare de mită şi distrugerea unor probe în dosare.

Avocatul sibian Nicolae Ucă, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din oraş, spunea că este citat pentru, luni, la DNA Alba, în acelaşi dosar cu prim-procurorul Florin Apostu.

Surse judiciare au declarat că, în acelaşi dosar sunt implicate mai multe persoane, între care un om de afaceri şi adjunctul şefului IPJ Sibiu, comisarul-şef Lucian Tarnu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, adjunctul IPJ Lucian Tarnu a fost joi la audieri la Alba Iulia.

“Domnul Tarnu a fost joi la DNA Alba, a stat aproximativ o oră acolo. Nu mai are niciun fel de citaţie pentru o dată ulterioară, nu va mai fi convocat”, a declarat Balteş, fără a preciza motivul pentru care Tarnu a fost audiat.

In acest dosar, omul de afaceri Ilie Carabulea e acuzat că i-ar fi dat magistratului mită o maşină, în cauză fiind implicate mai multe persoane, între care avocatul Nicolae Ucă şi omul de afaceri Cristi Bicher.

Anterior declaraţiei avocatului, Ilie Carabulea a negat informaţiile care deja circulau privind implicarea sa în acest dosar.

“Am auzit şi eu ce s-a întâmplat (reţinerea prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu şi a unui ofiţer SRI, n.r.), dar nu ştiu nimic altceva despre asta. Nu am nicio legătură. Cunosc, ce-i drept, multe persoane, pentru că funcţia şi legăturile comerciale m-au dus în multe locuri, inclusiv din zona serviciilor. Despre caz însă nu ştiu nimic, nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu am nicio problemă”, a declarat Carabulea.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles