Președintele Chinei: Relațiile cu Rusia sunt la „cel mai bun moment din istorie”

Vladimir Putin și Xi Jinping sursa: www.ecns.cn

Vladimir Putin și Xi Jinping sursa: www.ecns.cn

Președintele Chinei, Xi Jinping a reiterat luni, 3 iulie 2017, că relațiile dintre China și Rusia sunt la cel mai bun moment din istoria relațiilor între cele două țări.

Jinping a declarat că cele două țări au creat o încredere politică și strategică, transformând granița de 4300 de km într-un punct ce îi apropie și îi determină să lucreze împreună.

Acesta a adăugat „Președintele (Vladimir) Putin și eu am creat relații funcționale și o prietenie apropiată”.

Xi Jinping a anunțat că o să viziteze Rusia în urma invitației președintelui Rusiei, adăugând „Cred că vizita va aduce un impuls în dezvoltarea relațiilor dintre China și Rusia”.

Potrivit președintelui chinez, cele două țări colaborează pentru a-și valorifica potențialul acestora de cooperare și pentru a promova domenii de creștere noi în cadrul cooperării bilaterale. Acesta a adăugat „Cooperarea pragmatică, în creștere rapidă a devenit pilonul principal în dezvoltarea relațiilor dintre China și Rusia”.

Pe viitor, Jinping a declarat că este încrezător în privința dezvoltării parteneriatului strategic de coordonare dintre China și Rusia, și că este pregătit să colaboreze cu Vladimir Putin pentru dezvoltarea continuă a relațiilor dintre China și Rusia.

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu

Sursa: Xinhua

What Next?

Related Articles