Papa le cere catolicilor şi musulmanilor să colaboreze mai mult

intalnirea papei Benedict XVI cu musulmanii la Berlin 23 sept 2011 foto reuters

Prezent la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii musulmane din Germania, Papa Benedict al XVI-lea a cerut o implicare comună mai amplă în sporirea dreptăţii sociale.

Ca “oameni ai credinţei”, catolicii şi musulmanii ar putea contribui la crearea unei lumi mai bune, a spus Suveranul Pontif la întâlnirea de la Berlin, la care presa nu a avut acces.

Papa a subliniat că musulmanii aparţin deja realităţii germane şi reprezintă o caracteristică a acestei societăţi. Benedict a solicitat ca membrii celor două religii să facă mereu eforturi să se cunoască şi să se înţeleagă mai bine.

Preşedintele Consiliului Central al Musulmanilor din Germania, Aiman Mayzek, a declarat la rândul său că există o şansă mare ca dialogul creştino-musulman să progreseze. Întâlnirea cu Papa ar fi un semn foarte bun în acest sens.

Reuniunea cu reprezentanţii musulmani a fost ultimul eveniment pe agenda şefului Bisericii Catolice la Berlin.

El se va deplasa în continuare la Erfurt, unde se va întâlni cu reprezentanţii Bisericii Evanghelice. Conducătorul protestanţilor germani Nikolaus Schneider şi-a exprimat speranţa că reuniunea ecumenică de la Erfurt va da un impuls nou apropierii dintre cele două confesiuni.

sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles