Orientul Mijlociu: confruntari sangeroase

Patru militanti palestinieni, membri ai gruparii radicale Hamas, au fost ucisi astazi in Fasia Gaza in timpul unor confruntari cu militari israelieni. Incidentele au avut loc in conditiile in care armata israeliana a lansat o operatiune de rutina in regiune.


Anterior, mai multi soldati israelieni au fost raniti dimineata in schimburi de focuri intense cu militanti palestinieni, in apropierea barierei de securitate dintre Israel si Gaza.

Confruntarile au izbucnit in apropierea kibbutzului Beeri, in Negevul Occidental.

Personalul medical din Gaza si surse din Hamas au relatat ca soldati israelieni au omorat patru membri ai gruparii radicale islamiste in apropierea unui terminal care deserveste aprovizionarea zonei de coasta a Fasiei Gaza.

Martori oculari din zona au semnalat ca elicoptere israeliene au actionat la cateva sute de metri de punctul de trecere de la Nahal Oz, unde, saptamana trecuta, teroristi palestinieni au patruns ucigand doi lucratori civili israelieni. Un purtator de cuvant al armatei israeliene a confirmat confruntarile cu militanti palestinieni inarmati in apropierea frontierei. De asemenea, cinci palestinieni au fost raniti.

La est de orasul Gaza, blindatele israeliene au actionat, fiind atinsa si o moschee, potrivit surselor locale.

sursa: RADOR

What Next?

Related Articles