Noul Statut al studentului va fi adoptat pana la inceputul anului universitar

Potrivit preşedintei Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Dana Alexe, pana la inceputul anului universitar 2011/2012 urmeaza sa fie adoptat noul Statut al studentului.

Acesta va avea două forme: Statutul studentului la nivel naţional, adoptat prin ordin de ministru, ca anexă a Legii Educaţiei, dar şi Statutul studentului de la nivelul fiecărei universităţi, ca anexă a Cartei Universitare.

Statutul studentului de la nivelul fiecărei universităţi ca anexă a Cartei Universitare va avea un conţinut particular fiecărei instituţii de învăţământ superior, în conformitate cu specificul acesteia.

La finalul săptămânii ANOSR va încheia procesul naţional de consultare şi va transmite MECTS varianta finală a documentului, ce urmează a fi negociată şi ulterior adoptată.

“Statutul studentului reprezintă prima iniţiativă legislativă ce aparţine 100% studenţilor. Încă din 2006, când am iniţiat procesul de elaborare a documentul, ANOSR nu a încetat să consulte toţi reprezentanţii studenţilor români cu privire la conţinutul acestuia. După cinci ani, Statutul studentului reprezintă cel mai legitim document ce vizează studenţii iar acest lucru trebuie să garanteze adoptarea lui în forma actuală, fără a suferi modificări majore”, a susţinut liderul ANOSR.

Primul atelier privind Statutul studentului a avut loc pe 3-4 iunie 2006 la Constanţa şi de atunci a fost dezbătut în cel puţin 24 de întâlniri publice cu toţi reprezentanţii studenţilor români, în diferite centre universitare.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles