Legea pensiilor a fost adoptată de Parlament

După cum era de aşteptat voinţa şefului statului a fost legiferată de Parlement. Legea pensiilor, reexaminată la solicitarea şefului statului, prin care se stabileşte vârsta standard de pensionare de 63 de ani la femei şi de 65 de ani la bărbaţi, a fost adoptată, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor.

Legea a fost adoptată, prin apel nominal, cu 172 de voturi “pentru”.

Singurul articol modificat, faţă de varianta iniţială adoptată, este cel referitor la vârsta de pensionare.

Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ.
Dezbaterile generale au durat aproximativ o oră şi jumătate, niciun amendament al opoziţiei nefiind adoptat, inclusiv cel care scădea vârsta de pensionare a femeilor la 60 de ani şi a bărbaţilor la 64.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a afirmat, după adoptarea cererii de reexaminare a Legii pensiilor, că cei care s-au opus acestei forme a legii vor ajunge să le mulţumească celor care au votat-o.

“O să mulţumiţi mulţi de aici atunci când veţi ajunge să primiţi o pensie pentru faptul că alţi colegi au fost responsabili pentru ceea ce aveţi dumneavoastră dreptul să primiţi ca pensie. O să ajungeţi ziua în care o să mulţumiţi celor care au votat azi în acest fel. Să vă mai spun un mic secret: azi aţi votat exact împotriva ideii ca femeile să iasă la 63 de ani la pensie. Aţi votat pentru o vârstă de 65 de ani. Acesta e votul dumneavoastră de azi”, s-a adresat Botiş membrilor opoziţiei.

El i-a asigurat pe pensionari că pensia nu va scădea prin aplicarea noii legi.

PNL a anunţat că va contesta legea la Curtea Constituţională.

sursa: MEDIAFAX; AGERPRES

What Next?

Related Articles