Johannis: “Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”

Klaus Johannis. foto realitateaS-au terminat alegerile în România, şi, de aproape câteva ore avem un nou preşedinte, pe Klaus Johannis. O fi bine, o fi rău faptul că un etnic german a ajuns să fie preşedintele României?

Speculaţiile – de toate felurile – se concretizează în tot atâtea feluri de analize politice, vehiculate în întreaga mass-media.

Unii analişti afirmă că va fi premier, în locul lui Ponta, fostul preşedinte, Traian Băsescu.  Afirmaţie care –  dacă se va concretiza – va fi o nouă palmă pe obrajii românilor. A românilor care, prin participarea masivă la vot, au demonstrat că vor “SCHIMBAREA”, vor ceva mai bun decât au avut parte în ultimii 10 ani.

Până una-alta, Johannis a ieşit “la rampă” şi a făcut prima lui declaraţie oficială. Din această declaraţie reţinem:

“Tocmai am auzit rezultatele cvasi-finale. Dragi români, cu peste 6,2 milioane de voturi m-aţi ales preşedinte al României. Vă mulţumesc. Mulţumesc tuturor celor care au ieşit ieri la vot, o prezenţă fenomenală, peste 64%, este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri”.

“Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă. eu sunt dispus să mă apuc foarte serios şi foarte hotărât de treabă. Românii au dat semnalul schimbării profunde în România. Acest semnal este extrem de puternic, atâr pentru mine cît şi pentru clasa politică”.

“Rog partidele politice să înceapă urgent discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Este inadmisibil”.

“Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor. Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze situaţia votului în diaspora şi să recheme de pe post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot.Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze”.

“Un gând bun pentru partenerii noştri externi. Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe a României: parteneriatul strategic cu SUA, rolul şi locul nostru în NATO şi UE. Voi dovedi că România este un partener serios, credibil şi de cursă lungă”.

“Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

“Dragi români, voi fi preşedintele românilor. Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”.

În loc de încheiere:

Cred că ar trebui, aşa, de “început”, să îi acordăm puţin credit lui Johannis. Chiar dacă alde Blejnar, Boc sau Eba s-au grăbit să îl felicite. Probabil, dezinteresat…  Să ţinem cont, în primul rând, de dorinţa conaţionalilor noştri care au stat ore întregi la cozi pentru a vota. Iar, în unele locuri (gen Torino, Paris, Munchen) au fost dispersaţi cu gaze lacrimogene.

Poate că Johannis va fi chiar “un preşedinte liber” care ne va reprezenta pe noi, ROMÂNII. Oriunde ne-am afla prin lumea largă!

Poate că va fi preşedintele – MEDIATOR, şi nu cel JUCĂTOR!  Că ni s-a acrit de atâta “joacă”…

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles