Israelul – constant în atitudinea anti-iraniană

Israel contra Iran. foto karadenizIsraelul este fidel atitudinii sale anti-iraniene. În contextul unei relansări a dialogului diplomatic internaţional cu Iranul, pe marginea programului său nuclear, poziţia Israelului este de “neînduplecat”.

Mai mult decât atât, ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, afirmă că Iranul utilizează ambasadele pentru a transfera armament ce poate fi utilizat în atacuri teroriste anti-israeliene”, citează AFP.

“Oriunde există ambasade iraniene, acestea sunt în acelaşi timp baze teroriste şi pentru activităţi de spionaj. Iranul transferă bombe şi arme prin ambasade”, a declarat Yaalon.

“Ştim că există ţări în America de Sud – precum Cuba, Venezuela, Nicaragua şi Bolivia – unde iranienii au baze teroriste, atât în interiorul ambasadelor, cât şi în rândul populaţiei şiite locale”. Iranienii au creat structuri de unde pot acţiona împotriva evreilor, a israelienilor, dar şi în cazul în care ar decide să atace Statele Unite”, a subliniat ministrul israelian al Apărării.

Ministrul israelian a mai afirmat că modalitatea de transfer a armamentului este aceea derulată prin intermediul reţelelor specializate în traficul de droguri.
“Iranul a pregătit timp de doi ani un atentat împotriva ambasadorului Arabiei Saudite la Washington”, a mai spus în încheiere acesta.

 

S.B.

What Next?

Related Articles