Ghid de asistenţă medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români care se deplasează peste hotare în perioada următoare, un nou material de interes public: „Ghidul de asistenţă medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate”. Scopul acestui Ghid este acela al “informării adecvate” a turiştilor români privind reglementările specifice diferitelor state referitoare la asistenţa medicală.

Ghidul cuprinde o serie de informaţii utile privind încheierea unei asigurări medicale pentru cetăţenii care călătoresc în diferite state, principalele norme de igienă care trebuie respectate şi recomandări pentru cetăţenii care decid să se deplaseze în străinătate pentru a urma un tratament medical.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români, ca înainte de orice deplasare în străinătate, să verifice informaţiile referitoare la ţara în care călătoresc, care sunt postate în cadrul rubricii Sfaturi de călătorie, disponibilă pe site-ul MAE (www.mae.ro).

De asemenea, începând cu data de 5 august, în cadrul aceleaşi rubrici, la secţiunea Ghiduri de călătorie va putea fi consultat şi Ghidul de asistenţă medicală.

Ghidul privind asistenţa medicală a fost realizat de către Departamentul Consular, cu sprijinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi în colaborare cu misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Sursa: comunicat MAE

What Next?

Related Articles