Germania – o nouă atitudine faţă de musulmanii rezidenţi

despre islam. foto newclearvision

În toată nebunia iscată în lumea musulmană de difuzarea filmului anti-islam “Inocenţa musulmanilor” şi de caricaturile cu profetul Mahomed, din Franţa, se pare că Germania vrea să dovedească că este o ţară civilizată şi democrată. Pentru că altfel, cum ar putea fi interpretat gestul făcut de oraşul Hamburg.
Hamburg, care dispune de statutul de land, a încheiat un acord istoric cu comunitatea musulmană şi cu cea a alevilor (o ramură heterodoxă a islamului,bine reprezentată în Turcia).

Acordul – care urmează să fie supus aprobării Parlamentului local- prevede acordarea drepturi musulmanilor în privinţa instrucţiei religioase la şcoală sau a desfăşurării ritualurilor funerare.
Concret, acordul ar da dreptul celor aproximativ 130.000 de musulmani din Hamburg (din care 50.000 de elevi) să beneficieze de trei zile libere cu ocazia unor sărbători musulmane.

Ei ar urma, totuşi, să le ia în timpul concediilor, aşa cum se procedează în cazul anumitor sărbători creştine, pentru care se oferă zile libere la nivelul unui land, şi nu la nivel federal.
La rândul lor, musulmanii se angajează să respecte drepturile fundamentale sau să favorizeze egalitatea între bărbaţi şi femei.

Acordul a fost convenit în urma unui consens politic mai amplu.

Acesta a fost salutat în întreaga Germanie.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles