Furnizorul datelor secrete publicate de Wikileaks la un pas de a fi condamnat la moarte

Bradley Manning foto www.wired.com

Justiţia militară americană a adus 22 de noi capete de acuzare, soldatului american Bradley Manning care a furnizat site-ului WikiLeaks mii de documente americane secrete.
Conform unui anunţ al Pentagonului, Manning a fost inculpat inclusiv pentru “înţelegere secretă cu duşmanul”, capăt de acuzare care este pasibil de pedeapsa cu moartea.

Procurorii au decis să nu ceară acest lucru, a precizat, într-un comunicat, John Haberland, purtător de cuvânt al instanţei militare din regiunea Washington. El a adăugat că militarul în vârstă de 23 de ani riscă închisoarea pe piaţă.

Tânărul, fost analist de informaţii secrete în Irak, de unde a sustras aceste documente şi a fost deja inculpat pentru douăsprezece capete de acuzare. El este închis din iulie într-o închisoare militară din Virginia.

Manning este acuzat că a furnizat Wikileaks, care mai apoi le-a făcut publice, documente militare americane asupra războaielor din Irak şi Afganistan şi mii de telegrame diplomatice ale Departamentului de Stat.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "Furnizorul datelor secrete publicate de Wikileaks la un pas de a fi condamnat la moarte"

  1. Altfel says:

    Ce-or fi cautat la un analist militar aflat in Irak, miile de telegrame diplomatice ale Deparatamentului de Stat? Ca de obicei, se gaseste un “acar Paun” care sa suporte pedeapsa in locul maharilor care nu au facut ceea ce le revenea lor pentru a nu fi posibila o asemenea scurgere.