Franţa şi Germania nu ne vor în Spaţiul Schengen

Miniştrii de Interne ai Franţei şi Germaniei au transmis CE o scrisoare prin care se solicită amânarea aderării României, dar şi a Bulgariei, la Spaţiul Schengen. Solicitarea a fost, de asemenea, adresată preşedinţiei belgiene a UE şi Ungariei, care va prelua preşedinţia, citează MEDIAFAX.

Se pare că este vorba despre un demers franco-german adresat atât Comisiei Europene, cât şi preşedinţiei belgiene în exerciţiu a UE, precum şi viitoarei preşedinţii ungare a Uniunii, al cărei mandat va începe la 1 ianuarie 2011.

Solicitarea comună a Franţei şi Germaniei se bazează pe de-o parte, pe neîndeplinirea unora dintre obiectivele asumate în cadrul MCV, legate de corupţie, justiţie şi combaterea crimei organizate. Aceastas, deşi scrisoarea precizează că, în mod formal, nu ar trebui făcute conexiuni între aderarea la Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Autorii demersului semnalează de asemenea existenţa unor probleme legate de gestiunea frontierelor şi de politica de azil, documentul menţionând că “în contextul procesului de analiză a aderării la Schengen ar trebui ţinut cont de probleme legate de gestiunea frontierelor externe ale Spaţiului Schengen şi de politica de azil”.

Consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban, a confirmat existenţa acestui demers fără a oferi însă detalii.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "Franţa şi Germania nu ne vor în Spaţiul Schengen"

  1. Trifon Gruju says:

    Adica,

    ei sa vina la noi, “dar si ei la noi!”, noi nu.