FBI: Există riscuri în folosirea jucăriilor conectate la internet

foto ic3.gov

foto ic3.gov

FBI a publicat luni un articol în care avertizează părinții că jucăriile conectate la internet reprezintă un risc de securitate și confidențialitate.

Biroul federal de investigații relatează că multe jucării de acest gen conțin microfoane, camere video, coordonate geografice și până la capabilitatea de a stoca datele confidențiale. O conversație obișnuită purtată în preajma acestor jucării ar putea dezvălui numele copilului, al școlii acestuia și activitățiile preferate.

Deoarece acestea se conectează la internet, pot deveni un instrument folosit de către hackeri. Unele păpuși au mai multe funcții printre care aceea de a vorbi cu copilul, i se pot pune întrebări iar ea se conectează la internet, pentru a putea oferi un răspuns.

Aceste dispozitive de divertisment au câștigat popularitate deoarece își adaptează comportamentul pe baza interacțiunilor utilizatorului.

Directorul de cercetări la firma de securitate cibernetică Rapid7 a afirmat că gradul de conștientizare al riscului asociat jucăriilor conectate la internet, crește, deoarece mulți oameni tind să aibă încredere în organizația guvernamentală.

Cercetătorii cred că mai mult de 20% dintre copii sunt vulnerabili la atacurile informatice din cauza jucăriilor conectate la internet pe care le au.

Sfatul oferit de către FBI pentru consumatori este de a verifica producătorii acestor jucării pentru a știi dacă datele personale ale famiilor lor sunt stocate sau trimise inclusiv, unor părți terțe.

 

 Andra Dragoș, InfoMondo

Surse: ReutersIC3

 

What Next?

Related Articles