Estonia şi Polonia cer extinderea prezenţei NATO pe teritoriile lor

NATO. foto karadeniz

NATO. foto karadeniz

Premierul Estoniei, Taavi Roivas,s-a întâlnit cu şeful Guvernului polonez, Beata Szydło. Cei doi oficiali au susţinut o conferinţă de presă comună având drept subiect extinderea prezenţei NATO în Polonia şi în ţările baltice, în contextul ameninţărilor lansate de Rusia, potrivit ITAR Tass.
“Extinderea prezenţei NATO în Polonia şi în ţările baltice este determinată de considerente de apărare şi constituie un răspuns la acţiunile Rusiei, a declarat în timpul conferinţei de presă comune cu şeful Guvernului polonez, Beata Szydło.
“NATO este o uniune de apărare şi nu face altceva decât să reacţioneze la acţiunile Rusiei din Ucraina şi la paşii agresivi ai acesteia în Marea Baltică” – a declarat Roivas, subliniind că “Rusia subminează stabilitatea în Ucraina, ţările baltice şi Siria.

Potrivit afirmaţiilor premierului estonian, la viitorul summit NATO de la Varşovia “trebuie luate decizii privind adaptarea Alianţei pe termen lung şi consolidarea capacităţii de apărare a acesteia”.

“Obiectivul nostru este extinderea prezenţei militare” – a adăugat Taavi Roivas.
La rândul său, Beata Szydło a declarat că “pentru Varşovia este, de asemenea, important ca “deciziile summitului să constituie un răspuns la aşteptările ţărilor membre şi să contribuie la consolidarea securităţii, în special în Polonia şi Estonia”.

www.tass.ru

What Next?

Related Articles