Egiptul refuză ridicarea sancțiunilor împotriva Qatarului

Qatarul o problemă gravă a Orientului Mijlociu http://www.localnews8.com

Qatarul o problemă gravă a Orientului Mijlociu
http://www.localnews8.com

Reprezentanţii oficiali ai Egiptului au declarat că măsurile aplicate faţă de Qatar vor lua sfârşit numai atunci când cererile formulate de căte Egipt şi cei trei aliaţi din Golful Persic vor fi îndeplinite.

Preşedintele Egiptului a declarat recent că, deşi apreciază eforturile de mediere depuse de Kuweit în rezolvarea problemei, acesta nu poate accepta interferenţa altor state în această problemă. Indiferent de opinia publică a celorlalte state, Egiptul îşi va menţine politica  anti-teroristă.

De asemenea, ministrul de externe a Egiptului a declarat că în curând vor intrzice pătrunderea rezidenţilor din Qatar fără viză.in Egipt. Această decizie a apărut după ce, în urmă cu şase săptămâni, Arabia Saudită, alaturi de Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatar şi au aplicat interdicţii la nivel aerian, naval si terestru. La baza acestor decizii stau acuzaţiile cu privire la susţinerea extremiştior de către Qatar, fapt ce a fost negat cu desăvârşire.

Aceste mişcări au fost profund criticate de numeroase organizaţii interanţionale, de Organizaţia Naţiunilor Unite, dar şi de anumiţi şefi de stat.

 Ovidiu Lăpuşte, InfoMondo

Sursa: Al Jazeera

 

What Next?

Related Articles