Din declaraţiile Ambasadorului Turciei la Bucureşti, după tentativa de lovitură de stat

Osman Koray Ertaş la Realitatea tv. foto realitatea net

Osman Koray Ertaş la Realitatea tv. foto realitatea net

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a fost invitat la Realitatea TV, într-o ediţie specială a emisiunii “Ambasador România”. Acesta a făcut mai multe afirmaţii din care am reţinut următoarele:


În spatele încercării de lovitură de stat, din noaptea de 15 pe 16 iulie se află clericul musulman Fethullah Gulen.

“Această încercare de lovitură de stat a fost începută de un grup mic din cadrul Armatei, care aparţine unei organizări teroriste, o structură paralelă. De ce îi spunem o structură paralelă? Pentru că este un grup de oameni care îl urmează pe un cleric musulman radical (Fethullah Gulen, n. red). Acesta locuieşte în SUA, într-un exil autoimpus. Membrii acestui cult religios islamic sunt prezenţi în diferite instituţii – Armată, Poliţie, Serviciile de Informaţii, în sistemul judiciar – aşa că atunci când în armată primeşti ordine de la superiori şi ei au primit, la rândul lor, ordine de la acest imam. În interiorul statului, au format un stat paralel. Serviciile noastre de informaţii au lansat avertismente de ani de zile că membrii acestei structuri paralele sunt prezenţi în Armată, dar Armata are un statut special, deci nimic nu s-a făcut pentru a-i căuta pe aceşti membri. Din nefericire, ieri am învăţat o mare lecţie. Membrii acestui grup au încercat să lanseze această intervenţie militară în ţară: a fost un lucru evident, cei mai mulţi generali au fost împotriva acestei lovituri de stat”, a explicat Osman Koray Ertaş.

“Acest imam are două feţe. Una încearcă să arate că protejează şcolile, inclusiv în România – au 11 şcoli în România – au organizaţii umanitare. De asemenea, când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de prietenie, toleranţă etc. Dar partea întunecată a sa… el vorbeşte în limba turcă şi întotdeauna îşi îndeamnă adepţii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci să ajungă la cârma instituţiilor. În ultimii doi ani am văzut această faţă urâtă a sa”, a adăugat el.

Ambasadorul a precizat că membrii respectivei “structuri paralele” s-au bucurat de sprijinul oamenilor şi al guvernului mai mult timp, însă până când, în urmă cu aproximativ trei ani, “s-a dovedit că aveau planuri diferite împotriva statului şi pentru a prelua controlul întregii structuri”.

“În ultimii doi ani am încercat să-i găsim pe aceşti oameni. Este ca un grup Illuminati. Nu poţi să-ţi dai seama după aparenţe, ei se ascund. În fiecare an, în august, cei mai importanţi membri se întâlnesc pentru a decide cine va fi retras şi pe cine vor promova. Pentru luna august 2016 au pregătit o listă mare pentru a verifica cine sunt oamenii care au legături extradisciplinare cu Armata. Deci acest grup a aflat că vor fi schimbări în august. Oamenii au fost prinşi pe picior greşit, dar, aşa cum vedeţi întreaga naţiune, a protejat democraţia”, a spus Koray Ertaş.

Osman Koray Ertaş a mai declarat că în noaptea de 15 spre 16 iulie “s-a încercat asasinarea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după ce un elicopter militar a început să tragă într-un hotel din Marmaris, acolo unde şeful statului se afla în momentul izbucnirii conflictelor”.

Sursa:  REALITATEA.NET:

What Next?

Related Articles