Continua depreciere a lirei steriline

curs valutar. foto cuvaluta

curs valutar. foto cuvaluta

Continuarea procesului de depreciere al lirei sterline a fost raportată astăzi pe bursele din Asia, dupa ce vineri, 24.06, a suferit cea mai accentuată scădere în raport cu dolarul american din toate timpurile. Acest fenomen determină instabilitate pe piaţa economică, riscând să ameninţe economia Japoniei întrucât produce diminuarea exporturilor.
În  ciuda acestor inconveniente cauzate de decizia cetaţenilor Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană, George Osborde asigură că Marea Britanie îşi va menţine poziţia solidă, invincibilitatea pe scena internaţională şi capacitatea de a contrazice estimările conform cărora valoarea lirei va continua să scadă dramatic, situaţia scăpând de sub control.

Una dintre aceste afirmaţii estimative îi aparţine liderului economist al World Class, Jeremy Cook, care declară că “piaţa monetară aşteaptă deprecierea lirei cu un adiţional de 10% în următoarele luni în raport cu dolarul, bazându-şi declaraţia pe analize de piaţă care prognozează
încetinirea creşterii economice.

Pe de altă parte, liderul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, declară că “decizia Marii Britanii a surprins pieţele financiare, însă repercusiunile acestei acţiuni pot fi gestionate.

Viitorul economic al Marii Britanii este nesigur, chiar instabil, numeroşi analişti susţinând necesitatea realizării unui împrumut a statului britanic pentru a reuşi să se menţină pe linia de plutire.

Sursa: BBC News

 

Luana Husariu

What Next?

Related Articles