Cod Roşu de Inundaţie

Ţinând cont de situaţia hidrologică actuală şi de precipitaţiile prognozate pentru următoarele 24 ore, Institul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, avertizează că “se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate cu efect de inundaţii locale şi creşteri de niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, INUNDAŢIE şi PERICOL după cum urmează:
COD ROSU
Se instituie COD ROSU pe raurile Arpasul Mare si Arpasel – jud.SB

COD PORTOCALIU
Se instituie COD PORTOCALIU  pe  raurile:  Baraolt, Homorod, Covasna,  Porumbacu, Topolog, Cartisoara, Avrig – jud.CV, HR, SB, VL.

COD GALBEN
Se instituie COD GALBEN pe  râurile din bazinele hidrografice: Mureş superior si mijlociu – jud. HR, MS, SB si AB, Olt superior si mijlociu – jud. HR, CV, BV, Bistrita – jud. SV, NT, BC, Trotus – jud. HR si BC, Putna – jud. VN, Rm. Sarat – jud. VN si BZ,  Buzau – jud. CV si BZ.
Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.
Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale”.

Sursa: INHGA

What Next?

Related Articles