China sprijină suveranitatea Palestinei

Xi Jinping și Mahmoud Abbas foto news.xinhuanet.com

Xi Jinping și Mahmoud Abbas foto news.xinhuanet.com

Președintele Xi Jinping a declarat marți, 18 iulie 2017, că acesta sprijină suveranitatea statului Palestina.

Într-o întâlnire cu președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, în Beijing, Xi a declarat că China va continua să sprijine poporul palestinian în misiunea acestora de a-și restabili drepturile naționale. Acesta a adăugat „China sprijină înființarea statului Palestina, care deține suveranitate deplină pe baza frontierelor din 1967 și capitala la Ierusalimul de Est”.

Potrivit agenției de știri Xinhua, China va găzdui un simpozion privind pacea dintre Palestina și Israel în acest an, pentru a contribui la soluționarea problemei palestiniene. Potrivit Xinhua „China este dispusă să participe și să sprijine eforturile de a ajunge la o soluționare politică a problemei palestiniene”.

Xi a reiterat că China consideră atât Palestina, cât și Israelul ca fiind parteneri importanți în cadrul inițiativei „Centura Economică a Drumului de Mătase și Drumul de Mătase Maritim” – (One Belt One Road n.r.), ceea ce l-a determinat pe Xi să propună lansarea unui mecanism de dialog tripartit cu Palestina și Israel pentru a promova proiecte majore pentru a sprijinii partea palestiniană.

De asemenea, președintele Xi a solicitat punerea în aplicarea a Rezoluției 2334 a Consiliului de Securitate al ONU, care solicită oprirea imediată a tuturor activităților de colonizare în teritoriile ocupate. Acesta dorește să oprească violența împotriva civililor.

Președintele palestinian și-a exprimat dorința de a participa la construcția Inițiativei Centurii Economice și de a extinde cooperarea cu China în diverse domenii precum economia, știința, infrastructura și turismul. Acesta a adăugat „Liderii palestinieni laudă propunerile Chinei de a grăbi găsirea unei rezoluții politice privind problema Palestinei”.

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu, InfoMondo

Sursă articol:Global TimesChina Daily

 

 

What Next?

Related Articles