CE – noi discutii cu Turcia pe un nou capitol de negociere

Comisia Europeană intenţionează să iniţieze, înainte de sfârşitul acestui an, discuţii pe încă un capitol de negociere cu Turcia, în vederea aderării acestei ţări la UE. Anunţul a fost făcut de comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn.


În situaţia în care Uniunea Europeană urmează să deschidă pe 30 iunie, în principiu, cel de-al 11-lea capitol, referitor la taxe, Rehn vrea deschiderea celui de-al 12-lea, asupra concurenţei, în timpul preşedinţiei suedeze a Uniunii Europene, al cărei mandat de şase luni începe la 1 iulie.

“Am deschis până în prezent zece capitole, ceea ce, în trei ani (din octombrie 2005, n.red) este o performanţă foarte bună. Vom deschide săptămâna viitoare capitolul privind fiscalitatea, ceea ce este un alt succes. Ne mai rămân 24 de deschis”, a precizat el în cadrul unei întrevederi cu ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu.

Olli Rehn, un puternic susţinător al aderării Turciei, a considerat că ar fi posibil ca “acest capitol important să fie deschis până la sfârşitul acestui an”.

“Va fi nevoie ca legislaţia” turcă “cu privire la ajutoarele de stat să fie adoptată, înainte ca Adunarea naţională să intre în vacanţa (parlamentară) de vară”, a menţionat el.

 

 

Sursa: MEDIAFAX 

What Next?

Related Articles