Cairo în focul ciocnirilor violente

manifestanti violenti la Cairo. foto MEDIAFAX

La Cairo continuă protestele.Între opozanţii Consiliului Militar – care deţine puterea reală în Egipt – şi forţele de ordine au avut loc ciocniri violente. Se pare că numărul celor ucişi în confruntări a depăşit 35.

Poliţia militară a venit în sprijinul forţelor de ordine când demonstranţii s-au apropiat de sediul Ministerului de Interne.
În Piaţa Tahrir din centrul capitalei Cairo, poliţia a recurs la gaze lacrimogene în încercarea de a-i dispersa pe manifestanţi.

Ciocniri violente şi acţiuni de protest au avut loc şi în alte oraşe egiptene, între care Alexandria, Tanta şi Ismailia, potrivit Deutsche welle.
Numărul celor care şi-au pierdut viaţa a crescut între timp la 38, potrivit organizaţiei pentru drepturile omului Elnadeem Center.

Motivul protestelor:o mare parte dintre egipteni consideră că nu sunt suficiente concesiile făcute de liderul Consiliului Militar, mareşalul Mohamed Hussein Tantawi.
Acesta promisese să organizeze alegerile prezidenţiale, deci să predea puterea, cu o jumătate de an mai devreme decât fusese preconizat iniţial.

 

Sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles