BUB – trei iniţiale care pot face BUB A!

Boc si Udrea in tandreturi. foto realitatea

BUB. Trei iniţiale: Băsescu, Udrea, Boc. Cei doi “B” sunt la putere, sau, la o oarecare putere (sic!). De Il presidente nu am ce să vorbesc, deocamdată.

Însă despre Boc… Boc cel mic, piticul anofel cum era “dezmierdat” de concetăţenii mei de la Cluj-Napoca, în timpul lunilor friguroase, când strigau din toţi rărunchii “Jos Boc”  şi cântau “La puşcărie! cu referire directă la acest individ, trebuie să admit că a fost ales, din nou, primar la Cluj!
“În oraşul Cluj-Napoca, PDL-ul portocaliu a primit o gură de oxigen”, titrau multe agenţii de presă.Iar mie, una, nu-mi venea să cred.S-au avansant ipoteze şi scenarii care-mai-de-care… Inclusiv că Boc a fost ajutat de unii USL-işti să ajungă din nou primar, să plece din Bucureşti, iar astfel, PDL-ul să intre în stăpânirea vechii triplete Blaga-Videanu-Berceanu. Iar doi de “B”…
Iar după ziua de ieri, cu Boc surâzător că e din nou primarele Clujului (potrivit zicalei “bă, o fi el prost, da-i prostu’ nost!”), azi a venit rândul lui madama Udrea. Madama şi-a dat demisia din fruntea organizaţiei PDL Bucureşti.Într-un articol din Deutsche Welle se afirma că:

“Elena Udrea a reprezentat în partid (PDL n.r) o anomalie. Fosta preşedintă a organizaţiei PDL Bucureşti a exercitat, mai înainte să deţină o funcţie reală importantă, o putere foarte mare, care nu avea niciun temei statutar. Chiar după ce a devenit vicepreşedintă a PDL, ea a dat impresia că îşi depăşeşte poziţia formală şi că deţine o influenţă mai mare decât a prim-vicepreşedinţilor oficiali: Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Sorin Frunză Verde şi Gheorghe Flutur”.
Autorul articolului din DW se întreba “care au fost resorturile acestei influenţe atât de puternice”, sau, aş spune eu, covârşitoare ale acestei madame în viaţa politică românească? Cum a devenit Udrea,la un moment dat, persoana din lumea politică după care numeroşi politicieni “îşi potriveau ceasul”? De la consiliera lui Băsescu (o no-name de care mai nimeni nu auzise şi care stătea alături de nişte intelectuali ca Pleşu şi Renate Weber), la purtătoarea de bileţele între Palatul Victoria şi Cotroceni, şi apoi pe fotoliul de ministereasă de la Dezvoltare şi Turism, paşii au fost foarte rapizi. Mai exact, madama, “a ars multe etape, în timpul cel mai scurt cu putinţă”.

Mulţi politicieni (nu politruci) afirmau că “succesul lui Udrea în Partid este greu de explicat, deoarece a ocolit toate traseele obişnuite”. Oricum, aşa cum se spune prin popor: “orice suiş are şi un coborâş” iar după o ascensiune atât de ameţitoare urmează un picaj mai rapid şi mai dramatic, stilul politic al Elenei Udrea a influenţat negativ PDL-ul.
“Acest partid a devenit obiect de ironii şi aluzii stânjenitoare, şi nu a mai avut forţa de a se opune unui dezastrul electoral previzibil” se mai afirmă în DW. Un prim pas a fost făcut prin demisia lui Udrea (probabil aşa a fost sfătuită să facă, că “da de-da de”, lumea o mai uită şi nu o va lua la bani mărunţi pentru multe porcării făcute).

Cine ştie, reţeta a funcţionat în cazul lui Boc. Poate prin noiembrie se alege şi madama parlamentară…

 

Sorina Bruj

Sursa: DW

What Next?

Related Articles

3 Responses to "BUB – trei iniţiale care pot face BUB A!"

 1. Horea Ţopu' says:

  Curat murdar! Cred ca studiile doctorale , e drept nefinalizate, au ajutat-o mult sa sara etapele. Ca la Armata: Drepti, CULCAT, afara MARS!

 2. lica says:

  ARMATA ROMANIEI a fost definitiv si iremediabil invinsa la vreme de pace in razboiul purtat cu dusmanul de moarte al poporului roman , care este reprezentat de GUVERNUL ROMANIEI. Dupa desfiintarea Securitatii in 1989, a venit si randul ARMATEI sa fie desfiintata , ca un demers in “dezmembrarea”statului roman. Toate armele de zapacire in masa folosite prin continutul de promisiuni si minciuni si-au facut pe deplin efectul mortal.
  CRAPI ROMANIE IN PACE , ARMATA POLITICA NU FACE.

 3. mega2005 says:

  bok o sa-si dea singur foc la valiza la cat e de prost!!!