Boc: reducerea TVA la produsele alimentare de bază nu are acoperire bugetară

Traian Basescu si Emil Boc doi oameni pusi pe treaba

După întâlnirea de luni 28 martie, cu deputaţii PDL, premierul Emil Boc a declarat, că proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de bază nu are acoperire bugetară şi că toţi specialiştii consultaţi au spus că aplicarea acestuia nu duce la scăderea preţurilor la alimente.

În contrapondere Boc a spus că trebuie găsite soluţii de stimulare economică propuse de PDL de genul: depozite agricole, cadastru teritoriului şi sprijinirea întreprinzătorilor agricoli.

Cererea de reexaminare formulată de preşedintele de Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază a fost respinsă, miercuri, de Senat, care a menţinut, astfel, textul legislativ iniţial. PDL va încerca schimbarea actului legislativ în Camera Deputaţilor, cameră decizională.

Preşedintele a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că ar putea lăsa să intre în vigoare o lege privind diminuarea TVA la alimente dacă cel care îi cere acest lucru îi garantează că statul va mai putea să plătească salarii şi pensii.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles