Boc: “negocierea şi încheierea contractelor colective de muncă se va reglementa prin lege specială”

Emil Boc a declarat că “a acceptat propunerea UNPR privind reglementarea contractelor colective de muncă prin lege specială, care urmează să fie adoptată imediat după Codul Muncii”, citează MEDIAFAX.
“În cadrul modificărilor pe care le propunem la Codul Muncii, am ţinut în mod expres cont de propunerea UNPR care spune că negocierea şi încheierea contractelor colective de muncă se reglementează prin lege specială. Asta înseamnă în primul rând că actualele contracte de muncă, inclusiv cele la nivel naţional – acele contracte colective la nivel naţional – rămân în vigoare, nu se modifică nimic, şi problema contractelor colective, inclusiv a celor la nivel naţional, se va reglementa prin lege specială”, a spus Boc.

Boc a precizat că “Legea contractelor colective de muncă nu se abrogă, aşa cum era iniţial prevăzut”.

“Cu alte cuvinte, Legea contractelor colective de muncă nu se abrogă, aşa cum era iniţial prevăzut, urmând ca prin lege specială să se stabilească acest lucru”, a spus Boc.

El a arătat că reglementarea contractelor colective de muncă prin lege specială a fost propunerea UNPR în cadrul coaliţiei, pe care Executivul şi-a însuşit-o.

Întrebat cât de repede urmează să vină Legea specială privind contractele colective, având în vedere că acestea expriră, Boc a răspuns: “Imediat după adoptarea Codului Muncii”.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles