Avocatul Poporul a fost sesizat de sindicaliştii din administraţia publică

Sindicaliştii din administraţia publică au sesizat Avocatul Poporului în legătură cu neconstituţionalitatea legii pentru aprobarea OUG 1/2010 care reglementează modul de acordare a stimulentelor. Aceasta, deoarece, în opinia lor, acordarea acestor drepturi doar pentru administraţia centrală este discriminatorie.

Preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală, Romel Neagu, a declarat, joi, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că sindicaliştii au început demersurile privind sesizarea neconstituţionalităţii prevederii referitoare la acordarea stimulentelor doar funcţionarilor publici din administraţia publică centrală.

El a precizat că a fost sesizat Avocatul Poporului, iar în zilele următoare va fi sesizat şeful statului, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, dar şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sindicaliştii au cerut, marţi, ca stimulentele să fie introduse în salariul de bază şi pentru personalul din administraţia publică locală, apreciind că aplicarea acestei măsuri doar pentru cei din administraţia centrală ar fi discriminatorie.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles