Autoritatea Palestiniena cere interventia SUA pentru a opri o actiune militara israeliana in Israel

Autoritatea Palestiniana a cerut administratiei americane sa intervina pentru a impiedica o operatiune militara israeliana extinsa in Fasia Gaza, ca raspuns la atacurile continue cu rachete si obuze de mortiera impotriva Israelului.


Apelul Autorităţii Palestiniene a fost lansat cu o zi înainte ca la Ierusalim cabinetul israelian să evalueze ultimele evoluţii în legătură cu iniţiativa egipteană de calmare a situaţiei în zona Gaza şi să decidă pentru o eventuală operaţiune militară.

Un înalt funcţionar al Autorităţii Palestiniene de la Ramallah a declarat presei că Autoritatea a făcut un apel oficial către administraţia Bush pentru a interveni, acuzând că premierul Ehud Olmert este gata să ordone un atac pentru a distrage atenţia de la problemele sale din scandalul de corupţie.

In Gaza, liderul grupării radical-islamiste Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat că ameninţările israeliene nu îi sperie pe militanţii palestinieni. Pe de altă parte, negociatorul Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Saeb Erekat, a anunţat că se aşteaptă ca secretarul american de stat, Condoleezza Rice, să organizeze o întâlnire tripartită lunea viitoare, la Ierusalim, în legătură cu un acord de pace.

 

De menţionat că în cabinetul israelian de securitate există o majoritate care se pronunţă în favoarea unei operaţiuni în Gaza pentru a se pune capăt atacurilor zilnice cu rachete şi obuze de mortieră asupra teritoriului israelian.

sursa: RADOR

What Next?

Related Articles