Parlamentul turc

Turcia extinde starea de urgenţă pentru a patra oară

Turcia extinde starea de urgenţă pentru încă 3 luni, după încercarea de lovitură de stat care a avut loc anul trecut, Parlamentul turc a aprobat o a patra extindere a stării de urgență.
Ivica Dacic. premierul Serbiei

Premierul sârb, despre Kosovo şi priorităţile Serbiei

Premierul sârb, Ivica Dacic, a făcut apel la politicienii care formează aripa dură din parlament să accepte că “Serbia nu mai deţine controlul asupra fostei provincii Kosovo”.
resurse iraniene. foto capital

Serbia şi Norvegia se alătură UE pentru impunerea de sancţiuni Iranului

Serbia şi Norvegia se alătură UE pentru impunerea de sancţiuni Iranului. Nouă ţări aspirante la aderarea la UE şi ţări afiliate la Uniune – Albania, Croaţia, Islanda, Liechtenstein, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Norvegia [...]
Alegeri legislative in Muntenegru. foto AGERPRES

Muntenegru – coaliţia “Muntenegrul european” pe primul loc în urma alegerilor legislative

Coaliţia “Muntenegrul european”, de centru-stânga, aflată în prezent la putere, formată în jurul Partidului Democratic Socialist (DPS), se află pe primul loc în urma alegerilor legislative din 14 octombrie din Muntenegru. Aceasta, [...]
Vlad Filat. premierul R. Moldova. foto filat.md.

R. Moldova – acord în privinţa modificărilor Constituţiei

Vlad Filat, primul ministru al R. Moldova, a declarat că “cele trei partide din cadrul alianţei politice au ajuns, în cele din urmă,la un acord în privinţa modificărilor din Constituţie”.
foto R. Moldova. foto voceabasarabiei

R. Moldova – alegerile pentru preşedinţie declarate neconstituţionale

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova, din 16 decembrie 2011, au fost declarate de Curtea Constituţională a Republicii Moldova neconstituţionale. Aceasta, deoarece ar fi fost încălcat secretul votului, citează AGERPRES.
manifestatii la Bilbao.foto agerpres.ro

Ţara bascilor – ample manifestaţii

Zeci de mii de separatişti basci au manifestat la Bilbao, cel mai mare oraş din regiune. Marşul are loc la două zile după ce gruparea militantă armată ETA a declarat că a abandonat violenţa, potrivit Associated Press, preluat de AGERPRES.
Vlad Filat. premierul R. Moldova. foto filat.md.

R. Moldova – posibilă destrămare a Alianţei pentru Integrare Europeană

Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) din Republica Moldova, aflată de mai bine de doi ani la guvernare, s-ar putea destrăma pe 20 octombrie. Aceasta, în contextul tensiunilor grave apărute între partidele membre, potrivit AGERPRES.
Vlad Filat. premierul R. Moldova. foto filat.md.

R. Moldova – premierul a cerut demiterea Procurorului General, a directorului Serviciului de Informaţii şi a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare

Premierul R. Moldova, Vlad Filat, a cerut în plenul parlamentului demiterea Procurorului General, a directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, potrivit AGERPRES.
intalnirea papei Benedict XVI cu musulmanii la Berlin 23 sept 2011 foto reuters

Papa le cere catolicilor şi musulmanilor să colaboreze mai mult

Prezent la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii musulmane din Germania, Papa Benedict al XVI-lea a cerut o implicare comună mai amplă în sporirea dreptăţii sociale.