Kosovo - 6 ani de independentă. foto cronicaromana

Kosovo – 6 ani de la proclamarea independenţei

S-au împlinit 6 ani de la proclamarea independenţei Kosovo-ului. Perioada scursă a fost marcată de o ameliorare a relaţiilor cu Serbia, devenită posibilă în urma unui acord încheiat în aprilie sub patronajul Uniunii Europene (UE).
Serbia si Kosovo. foto Indipendenza

Kosovo adoptă o amnistie pentru minoritatea sârbă

Recent, Kosovo a adoptat o amnistie pentru sârbii minoritari care au criticat anterior  guvernul. Acesta reprezintă  un pas important în soluționarea relațiilor cu Serbia și, totodată, în directia apropierii de Uniunea Europeană.
harta Bosniei si Hertegovinei. foto cia

Bosnia ar putea rata aderarea la UE

Comisarul european pentru extinderea UE, Ştefan Fule, a declarat că “este posibil ca Bosnia să rateze aderarea la UE pentru că există riscul să nu reuşească reformarea constituţiei”.
Serbia si Kosovo. foto Indipendenza

Discuţiile dintre sârbi şi kosovari nu au ajuns la nicio înţelegere

Discuţiile privind reprezentarea etnică a sârbilor în Kosovo s-au încheiat la Bruxelles fără a se ajunge la nicio înţelegere.
proteste slovenia. foto cronicaromana

Ample proteste anti-guvernamentale în Slovenia

Aproximativ 20.000 de mii de sloveni au ieşi pe stradă ca să protesteze împotriva guvernului de centru-dreapta.
Kosovo si UE. foto cia

Kosovo: corupţia domneşte,în ciuda milioanelor de euro cheltuite de UE

Corupţia domneşte în Kosovo,în ciuda milioanelor de euro cheltuite de UE. Aproximativ 700 de milioane de euro a cheltuit UE între 2007 şi 2011 pentru a impune legea şi ordinea în Kosovo.Însă, se pare că toată invetiţia a fost cam [...]
Proiectul Nabucco. foto Transgaz

Bulgaria începe construcţia tronsonului său din gazoductul Nabucco

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a anunţat Bulgaria intenţionează să înceapă construirea gazoductului Nabucco în jurul datei de 10 ianuarie 2013. Borisov a declarat că a primit asigurări de la preşedintele Comisiei Europene, Jose [...]
Cladirea Parlamentului elen foto Panoramio

Parlamentul grec a fost dizolvat

Ca urmare a neputinţei partidelor politice din Grecia de a forma un nou guvern, Preşedintele grec Karolos Papoulias a dizolvat parlamentul ales în urma scrutinului de la 6 mai a.c.. Data de organizare a viitoarelor alegeri legislative a [...]
Ministrul Diaconescu la Consiliului Afaceri Generale UE - blocarea Serbiei de a deveni candidat oficial la aderarea la UE foto MAE

Primul pas pentru armonizarea relaţiilor româno-sârbe privind minorităţile

La Bruxelles a fost semnat de către Reprezentanţii Permanenţi ai României şi Serbiei la UE, Protocolul celei de-a doua sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale între România şi Republica Serbia privind minorităţile naţionale.
UE si Serbia. foto neweurope

România s-a opus acordării statutului oficial de candidat al Serbiei la aderarea la UE

În cursul reuniunii miniştrilor Afacerilor Europene din statele UE, România a blocat adoptarea unei decizii privind acordarea  statutului de candidat pentru aderarea la UE Serbiei.