Mnuchin - Wang - Ross foto: Reuters

Dialogul economic dintre China și SUA a intrat într-un impas

Dialogul economic dintre China și SUA a intrat într-un impas deoarece cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord privind comerțul.
Xi - Johnston

Președintele Chinei dorește o cooperare mai strânsă cu Canada

Președintele chinez, Xi Jinping, s-a întâlnit cu Guvernatorul general canadian, David Johnston, în Beijing joi, 13 iulie 2017, ocazie cu care a îndemnat la extinderea cooperării dintre cele două țări în domenii precum comerțul, cultura, [...]
Trump și Xi sursa www.news.cn

Întâlnire între Xi Jinping și Donald Trump la Summitul G20

În marja G20, Președintele Chinei, Xi Jinping a avut o întrevedere cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, ocazie cu care acesta a apreciat că relațiile mai puternice între China si SUA ar contribui la stabilitate și prosperitate [...]
The Korea Herald South Korean președintele sud-coreean Moon Jae-in și premierul japonez  Shinzo Abe

Coreea de Sud și Japonia sunt de acord să-și îmbunătățească relațiile pe fondul provocării Coreei de Nord

Liderii Coreei de Sud și Japoniei au căzut de acord să-și îmbunătățească relațiile dintre cele două țări, și să sporească efortul bilateral pentru a rezolva problema nucleară din Coreea de Nord în mod pașnic.
Președintele chinez Xi Jinping și premierul indian Narendra Modi sursa PTI

Întâlnirea la nivel înalt chinezo-indiană de la Summitul G20 a fost anulată

Întâlnirea dintre Prim-Ministrul Indiei Narendra Modi și Președintele Chinei Xi Jinping de la Summitul G20 din Hamburg a fost anulată din cauza tensiunilor privind statul Sikkim din estul Indiei.
Xi Jinping si Angela Merkel http://news.xinhuanet.com

China consideră că are un parteneriat „pragmatic” cu Germania

Relația economică a Chinei cu Germania aduce în mijlocul Europei alături de mărfurile chinezești și un nou model al relațiilor Chinei cu Europa.
Vladimir Putin și Xi Jinping sursa: www.ecns.cn

Președintele Chinei: Relațiile cu Rusia sunt la „cel mai bun moment din istorie”

Președintele Chinei, Xi Jinping a reiterat luni, 3 iulie 2017, că relațiile dintre China și Rusia sunt la cel mai bun moment din istoria relațiilor între cele două țări.
Coreea de Nord - in mars cu burta goala. foto antena3

Sancţiuni suplimentare pentru Coreea de Nord

SUA a impus sancţiuni suplimentare Coreei de Nord datorită faptului că liderul Kim Jong Un s-a făcut vinovat de încălcări abuzive ale drepturilor omului.
arme nucleare NATO in Europa

Tokio – reuniunea Parteneriatului Internaţional pentru verificarea dezarmării nucleare

La Tokio a debutat reuniunea Parteneriatului Internaţional pentru verificarea dezarmării nucleare. La reuniune participă 26 de ţări,atât nucleare cât şi non-nucleare.
Consiliul de Securitate al ONU foto UN.org

Coreea de Nord acuză SUA pentru starea de tensiune creată în Peninsulă

Recent, mai exact pe 25 iunie, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, Coreea de Nord  a respins criticile acide făcute la adresa sa şi a acuzat SUA ca fiind responsabilă de starea de tensiune existentă în Peninsulă.