Congo

Un jurnalist american şi trei gărzi de corp au dipărut în Congo

Un jurnalist de origine americană şi trei bodyguarzi congolezi au dispărut într-o rezervaţie naturală din regiunea estică a Republicii Democratice Congo, la numai o zi după ce un grup de rebeli a atacat un post de securitate.
luptator Al Shabab foto The Guardian

Grupul terorist Al-Shabaab execută atacuri sângeroase în Kenya

Un grup de extremişti aparținând grupării teroriste somaleze Al-Shabaab, a decapitat 9 persoane într-un atac asupra unui sat din Kenya. Autorităţile sunt îngrijorate că grupările extremiste de militanţi islamişti abordează tactici [...]
Președintele Franței Emmanuel Macron www.newstatesman.com

Președintele Franței consideră că problemele Africii sunt cauzate de nivelul de dezvoltare civilizațională

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a fost criticat aspru pentru declaraţia sa conform căreia principalele piedici în dezvoltarea statelor africane sunt determinate de decizia femeilor de a avea în jur de 7-8 copii și de factori legati [...]
sursa SBS

Militanți Boko Haram au răpit 37 de femei și ucis 9 oameni în Niger

Potrivit Guvernatorului regiunii Diffa (Nigeria), Laouali Mahamane Dan Dano, luptători ai grupării teroriste Boko Haram au răpit 37 de femei și au ucis 9 oameni, pe 02 iulie, în satul Ngalewa, în sud-estul Nigerului, aproape de granița [...]
Sudanul de Sud. foto stririlepro

Sudanul de Sud – peste 300 de morţi

Peste 300 de persoane au fost ucise, inclusiv civili şi observatori pentru menţinerea păcii,urmare a confruntărilor armate din în Juba, capitala Sudanului de Sud. Există temerea că ţara se află în pragul unui nou război civil.
copii in Darfur. foto adevarul

Darfur: locul în care 2 arme revin fiecărui locuitor

În cei 13 ani de când a izbucnit războiul, ONU estimează că peste 300.000 de persoane au fost ucise în Darfur. Pe fondul ciocnirilor violente permanente, armele continuă să sosească din ţările vecine, urmare a cererii crescute.
Kenya. foto reuters

Kenya restricţionează jurnaliştii care tratează ca subiect războiul

Într-o încercare de a păstra tăcerea asupra celor ucişi de trupele care luptă împotriva lui al-Shabaab, guvernul din Kenya arestează reporterii care postează on-line ştiri despre acest subiect.
Boko Haram, terorism . foto globalsearch

Masacrul comis de organizaţia jihadistă nigeriană Boko Haram

Organizaţia jihadistă nigeriană Boko Haram a comis recent, poate, cel mai mare atac terorist din istoria sa, ucigând aproximativ două mii de oameni în decursul a câteva zile.
Nelson Rolihlahla Mandela. foto limkokwing

Adio, Nelson Rolihlahla Mandela!

Nelson Rolihlahla Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud s-a stins din viaţă la vârsta de 95 de ani. Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, a fost, în primul rând un militant antiapartheid înverşunat.
violente in Sudan. foto AFP

Manifestaţii violente în Sudan: cel puţin 50 de morţi

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, într-un interval de patru zile, în cursul unor manifestaţii antiguvernamentale în Sudan iscate din cauza ridicării subvenţiilor la preţurile la carburanţi, de către forţele de securitate sudaneze, [...]