Armata siriană respinge atacurile teroriștilor în provincia Hama

Sursa imaginii: Fars News Agency

Sursa imaginii: Fars News Agency

Forțele armate siriene angrenate în luptele cu DAESH în regiunile nou-eliberate din estul orașului Hama au reușit să respingă atacurile militanților jihadiști.   

Atacurile teroriștilor asupra pozițiilor ocupate de forțele guvernamentale în regiunile nou-eliberate, Shahed 1 și 2, în estul satului Sheikh Hilal, au fost respinse de soldați.

Surse militare au precizat că 3 vehicule încărcate cu bombe și mult echipament militar au fost distruse, iar un număr considerabil de jihadiști și-au pierdut viața în urma atacului eșuat. De asemeni, unitățile de artilerie ale armatei au distrus pozițiile militare ale jihadiștilor de-a lungul conductei de petrol, din estul orașului Salamiyah.

Luptătorii DAESH trimiși în regiunea al-Houleh din nordul orașului Hama au încercat să rupă linia defensivă a armatei de lângă satul al-Hamireh al-Janoubi, însă atacul lor a fost respins de soldați. În urma acestei acțiuni eșuate, militanții islamiști s-au retras de pe câmpul de luptă, însă mulți dintre ei și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți.

Alte surse din teritoriu au precizat luni că forțele armate siriene, susținute de aviația rusă și-au continuat operațiunile din estul orașului Hama, reușind să avanseze până aproape de regiunile nou-eliberate. După eliberarea regiunilor Shahed 9 și 10, armata a avansat în estul orașului Sheikh Hilal, forțând DAESH să-și părăsească pozițiile pe care le ocupau.

În timpul acestor acțiuni militare, Ministrul Apărării sirian a dat publicității un material video în care Forțele Speciale ale armatei, „Șoimii Deșertului”, susținute militar de elicopterele rusești Mi-28 – cunoscute sub denumirea de „Vânătorii de noapte” – și de tancurile T72 and T90, au atacat liniile defensive jihadiste de lângă orașul al-Salamiyah.

În urma atacului, forțele pro-guvernamentale au preluat controlul asupra unor poziții și clădiri deținute anterior de militanți.

Mihai Corb, InfoMondo

Sursa știrii: Fars News Agency

What Next?

Related Articles