Anca Boagiu continuă seria declaraţiilor şoc: România ar putea organiza următorul Campionat European de Fotbal

Anca Boagiu un ministru cu prea multa viziune foto www.puterea.ro

După reţeta “o declarţie şoc pe săptămână” , ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat că România ar putea organiza următorul Campionat European de Fotbal în parteneriat cu Ungaria sau Bulgaria.

Modelul este EURO 2012 care se va desfăşura în Polonia şi Ungaria.

“Ideea de a lansa o candidatură comună cu Ungaria sau Bulgaria pentru a organiza Campionat European de Fotbal merită atenţie. Eu cred că România poate demara acest proiect, mai ales că am început să finalizăm mai multe autostrăzi din ţara noastră şi în câţiva ani infrastuctura din România va fi suficient de bine dezvoltată”, a spus Anca Boagiu.

“Nimeni, indiferent de culoarea politică nu îşi va permite să pună piedici în calea unui proiect de asemenea amploare ca organizarea Campionatului European de Fotbal”, a declarat Boagiu.

Ministrul Transporturilor promite că în anul 2013, “România va intra în rândul ţărilor civilizate”. Boagiu susţine că în următorii doi ani se vor construi 500 de kilometri de autostradă în plus în România.

Câteva argumente de care Boagiu ar trebui să ţină cont când face declaraţii în calitate de ministru:

– autostrăzile de care vorbeşte sunt pe planşe şi poate nici acolo;

– nicio autostradă care ar trebui să treacă Carpaţii (munţii ăştia care ne încurcă teribil) nu a fost lansată în proiectare, concesionare, licitare, execuţie;

– în 2013 România va organiza Festivalul Tineretului European ediţia de iarnă. Până acum infrastructura a rămas aceeaşi, doar braşovenii inaugurând un patinoar de câteva sute de locuri la 3 preţuri;

– experienţa construirii de stadioane e dezestroasă în România, exemplul fiind chiar stadionul din Bucureşti, aflat deja în întârziere, cu toate că pe el este planificată desfăşurarea unei finale europene de fotbal;

– România nu are stadioane şi nici nu vrea să le construiască. Clasa politică vrea săli de sport mici şi dese pentru adunări politice prin diferite cotloane, nu pentru sport;

– cât timp este Udrea în guvern e greu de crezut că Boagiu va construi înaintea ei ceva.

Recomandare pentru doamna ministru: Până nu va fi scos din flosinţă girofarul la maşina oficială, aşazişii decidenţi nu vor cunoaşte ce înseamnă să te deplasezi şi să nu ai cum. Poate atunci îşi vor da seama că ne chiar trebuie infrastructură.

Credem că totuşi declaraţia a fost făcută în scopul încurajării fotbaliştilor români că totuşi vor ajunge până la urmă la un turneu final, chiar dacă va trebui făcut unul special pentru ei.

sursa: România Liberă

What Next?

Related Articles