Afirmaţiile lui Traian Băsescu despre învăţămâmtul românesc şi despre profesori

Într-un interviu acordat la TVR1, în seara zilei de 25 iulie, Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că “rezultatele examenului de bacalaureat din acest an corespund evaluării făcute în urmă cu trei ani de către comisia prezidenţială pentru Educaţie”. Traian Băsescu a mai spus că “profesorii sunt printre cei mai bine plătiţi angajaţi/ora de lucru din România”, citează AGERPRES.

Vă prezentăm în continuare aprecierile făcute de Preşedinte la adresa învăţămâmtului românesc, la profesori şi la elevi:

“Aş spune un lucru simplu: dacă citiţi raportul comisiei prezidenţiale pentru Educaţie, veţi constata că asta era evaluarea de acum trei ani. S-a tergiversat mult introducerea noii legi a Educaţiei. Reforma Marga a fost un mare eşec şi rezultatele s-au văzut după vreo zece ani”.

“Desfiinţarea liceelor profesionale, scoaterea tehnicienilor din sistemul de învăţământ a fost o mare eroare. Mi-aduc aminte că m-am bătut atunci că se desfiinţau şi liceele care ţineau de Ministerul Transporturilor, cele de Căi Ferate, de Aviaţie, liceele auto, de plângeam eu că nu se mai fac tinichigii şi mecanici auto. A fost o mare eroare şi acum vedem rezultatele”.

“Trebuie aplicată noua lege cu toată fermitatea şi trebuie să găsim formule să dăm o şansă acestor copii”.

“Am avut două şocuri în această vară – bacalaureatul şi definitivatul”, a adăugat preşedintele.

“Până la toamnă, Ministerul Educaţiei va trebui să ia măsuri să concentreze copiii acolo unde există şi profesori. Ştiu povestea: daţi-ne bani mai mulţi şi vom fi profesori mai buni”.

“Spun şi eu, deocamdată, cadrele didactice, pe ora de lucru, sunt printre cei mai bine plătiţi din România. Şi eu aş vrea să lucrez 16 ore şi să mai fac şi meditaţii pe urmă”.

Cât priveşte media pe care a obţinut-o la examenul de bacalaureat, şeful statului a răspuns că nu îşi aminteşte prea bine, dar că nu a fost “strălucită”.
“Nu-mi aduc aminte, dar să ştiţi că n-a fost strălucită (media la bacalaureat – n.r.), n-am fost un absolvent de 10. Cred că a fost pe la 7,40, 7,50, undeva pe acolo”, a menţionat Traian Băsescu.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles